Jump to content

Workshopok hűvös estékre - 2. rész

2016. 11. 04. 03:45

A november egy fokkal békésebb, mint a családi rendezvényekkel, céges karácsonyokkal és shoppingolással telezsúfolt december, és ez az a hónap, amikor a legkönyörtelenebbül sötétedik ránk már munkaidő után. A DIY-kurzusok nemcsak a karácsonyi ajándékozásra vagy a távolabbi jövőre nézve roppant mód hasznosak, hanem sikerélményt is nyújtanak. Lássunk 10+1 workshopot a következő időszakra, amelynek eredményeképp egy igazi különlegességet vihetünk haza. Ha érdekel, de beteltek, ne csüggedj, mert a helyek folyamatosan hirdetnek új időpontokat.

Koszorú nordic stílusban – Wild Flower Bar

Buja zöldek, csinos bogyók, olajágtól az eukaliptuszig sok egzotikus ág és bog: azadventi koszorú nemcsak sima zöld fenyőgallyból készülhet. A Wild Flower Bar híresarról, hogy a virágkötészetet nem a habos-babos csokrok felől közelítik meg, hanem ahogy nevük is jelzi, inkább a természetes vadság hívei. A növényeket többnyire őstermelőktől szerzik be, de a lányok maguk is szednek vadvirágokat, a virágüzletben pedig szezonalitás szerint árusítanak virágkölteményeket és csokrokat akár süti és tea formájában. A workshopon elsajátíthatjuk a növényválogatás szempontjait, kötéstechnikákat, a végén pedig kopogtatót és egy vadvirágos asztaldíszt is készítenek a résztvevők.

Wild Flower Bar

Időpont: november 12.
Részvételi díj: 20.000 Ft
Elérhetőség és jelentkezés: , 06-20/364-5128

Reklámmolinóból dizájner táska – Re+Concept 

Nehezen találni szívósabb anyagot a plakátmolinónál, aminek darabjait gondosan összeválogatva igazán egyedi és trendi kiegészítőket kaphatunk a Medence Csoportkreatív újrahasznosító műhelyében. A kiszemelt fazonokhoz a megtisztított reklámmolinókból szabhatjuk ki az alapanyagot, a helyszínen kiválaszthatjuk a szükséges kellékeket, tépőzárat, hevedert, csatot, a táskát viszont nem mi, hanem egy munkatárs varrja össze. A workshop körülbelül 3 órát vesz igénybe, és semmilyen előképzettséget nem igényel.

Re+Concept táska

Időpont: november 12., 10:00-16:00
Részvételi díj: táskától függően 2500, 4000, 5000 Ft
Elérhetőség és jelentkezés: , 06-1/303-4881

Stresszkezelés szövőszékben – Belvárosi Szövöde

A Belvárosi Szövödében nem csoportos, hanem egyéni kézműves foglalkozásokat tartanak, 5 különböző szövőszéken lehet szőnyegeket, konyharuhát, terítőt vagy párnahuzatot varrni, és ha rászánjuk az időt, cérnavékony fonállal különösen finom sálakat is szőhetünk. Egy konyharuhához elég 2-3 óra, egy szép sálhoz azonban már egy egész nap szükségeltetik. Egyéni megbeszélés alapján lehet bejelentkezni és szövőszéket foglalni; itt halk zene mellett csak a szövőszékek csattogását hallani, úgyhogy elmélyülős kikapcsolódásnak sem utolsó.

Belvárosi Szövöde

Időpont: bármikor, egyéni megbeszélés alapján
Helyszín: Dob utca 22., Budapest
Részvételi díj: időtartamtól függ, jellemzően 10 ezer Ft alatt
Elérhetőség és jelentkezés: 06-30/954-3687

(Forrás: http://welovebudapest.com/)