Jump to content

Ezért fontos, hogy legyen hobbid

2018. 01. 04. 09:05

Minden tevékenység annyi időt vesz el, amennyid van. Egy szabad délutánon vagy estén könnyen azon kaphatod magad, hogy munkahelyi dolgokkal foglalkozol, vagy még este is e-mailekre válaszolsz, így azonban nem tudsz pihenni. De ha van valami hobbid, ami elfoglaltsággal is jár, például kóruspróba, akkor ezekkel a sokkal gyorsabban végzel és több időt fordítasz szabadidős tevékenységre.

Amellett, hogy fejleszti a kreativitást és jó kedvet okoz, a kreatív tevékenység fokozza a koncentrálóképességet, ami hosszú távon segít fenntartani az érdeklődést is. Emellett, ha olyan tevékenységet végzünk, amelyben örömünket leljük, az csökkenti a stresszt, eltereli a figyelmet a munkahelyi és magánéleti problémákról, növeli az önbizalmat és motiválttá tesz.

A kreatív hobbik közül egyre elterjedtebbek a DIY Do it yourself! (Csináld magad!) tevékenységek. A kreatív alkotás iránti igényt pedig jól mutatja, egy a hazai DIY éllovasai által fémjelzett Alkotó Energia pályázat rendkívüli népszerűsége, ugyanis összesen 1839 pályamű érkezett a felhívásra. Az Alkotó Energia pályázatot az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írta ki a hazai Csináld magad!-alkotók számára, és kérte fel Szendrődi Enikő, a Nemiskacat Látványműhely megálmodóját, Krivarics Ditta lakberendező, az Otthonkommandó blog és a „Régiből újat!” könyv szerzője, Hosszú-Bardócz Éva, a Pure Design by bardoczeva bloggerét, Kmettyó Lászlóné, a Vintagevelem bloggert, és Kepes Hedvig, a Vintage Decor vezetőjét, hogy bírálják el a pályamunkákat. Három kategóriában – bútorfelújítás- bútorfestés, bútor- és használati tárgy készítés, valamint használati és egyéb tárgyak dekorálása, díszítése – nevezett összesen 1839 saját készítésű, felújítású tárgyak közül a zsűri választotta ki azt a 29 - helyezett vagy különdíjas - alkotót.

A zsűri döntését követően az Alkotó Energia Pályázat szervezői lehetőséget adtak a program közel tízezres követőtáborának is, hogy megszavazzák saját kedvencüket. Az egyhetes közönségszavazás alatt több mint 16 ezer ember adta le voksát, három kategóriában, hogy kijelöljék kategóriánként az 5-5 nyertest. „A közönségszavazás célja az volt, hogy azoknak a pályázóknak is esélyt adjanak, akiket a zsűri a hivatalos versenyen nem juttatott be a nyertesek közé” – mondta Iványi Krisztina, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs tanácsadója. Hozzátette; „Az alkotásokra összesen 16.053 szavazat érkezett, ami országos szinten kiemelkedőnek számít.” A közönségszavazás minden helyezettje értékes utalványokat kapott.

(Forrás: egeszsegmozaik.hu)