Jump to content

Kézműves hobbik, amelyekkel megcsillogtathatod a kreativitásodat

2018. 03. 03. 05:15

A saját kezűleg készített dolgok, a kézügyességet igénybe vevő hobbik amellett, hogy csodálatos végterméket produkálnak, még az idegrendszerre is jó hatással vannak, hiszen megnyugtatnak az átszellemült munka miatt, és a kreativitást is képesek fejleszteni. Összeszedtünk neked öt olyan kézműves kikapcsolódást, amelyet érdemes csinálnod a szabadidődben.

Bútorfelújítás

Nem a leghétköznapibb hobby, de garantáltan sokat profitálhatsz, ha bútorfelújításra adod a fejed.

Amellett, hogy otthon kell dolgoznod a bútorokkal, még be is kell szerezned őket, ezért egy-két jó túrád is lehet a bolhapiacokra, ahol igazi kincseket találhatsz.

Az átalakításhoz szükséged lesz egy-két egyszerűbb szerszámra, csiszolóra és festékekre.

Engedd szabadjára a fantáziádat, és dekoráld kedved szerint a régi-új bútoraidat, amelyeknek tuti csodájára járnak majd a barátaid!

Tortadíszítés

Ha a sütést nem is igazán szereted, dekorálni tuti annál inkább!

A tortadíszítést nem muszáj olyan egyszerűen letudni, hogy rákensz egy kis krémet, és használsz egy kis cukorszórást, hiszen ezt valóban művészi szintre emelheted.

Nyugodtan süsd meg a legegyszerűbb piskótát, töltsd be miután kihűlt, és kezdheted a gyakorlást. Szükséged lesz egy jó habzsákra, és mindenféle dekordologra, ami csak szimpatikus.

Ha nem nagyban akarod kezdeni, akkor először érdemes torták helyett cupcake-et készítened. Ezt a hobbid tuti minden ismerősöd imádni fogja!

Ékszerkészítés természetes anyagokból

Ásványok, gyöngyök, bőrszíjak, kapcsok: csupán ennyi kell a remek új hobbidhoz, amelyből csodálatos kiegészítők születnek majd.

Az ékszerkészítés igazán munkás dolog, ezért sok időre ki tudod vele kapcsolni a zaklatott elmédet.

Kezdd az egyszerűbb darabokkal, de később nyugodtan vállalj be macerásabbakat is.

Ha már sok ékszer elkészült, akár ajándékozni vagy árulni is kezdheted őket, ki tudja, lehet ez lesz az új karriered!

Mozaikozás

Ha gyerekként szeretted a kirakósozást, felnőttként próbálkozhatsz a mozaikozással is. Nagyobb a kihívás, mint egy puzzle esetében, hiszen itt nincsenek előre gyártott darabok.

Igazi türelemjáték lesz, de érdemes kipróbálnod, ha valami nyugis hobbit szeretnél. Bútorokat, kereteket, kerti utat, falat, tehát gyakorlatilag bármit kidekorálhatsz ezzel a technikával.

Akár csak színátmenteket, kaotikus összhatású képeket, vagy akár festményre illő jeleneteket is kirakhatsz így, attól függően, mennyire vagy lelkes és kitartó.

Csempét, üveget és akár tükröt is használhatsz, de építs bele apró műanyag vagy fémtárgyakat is, ha valami igazán különlegeset szeretnél.

Varrás

Nagyanyáink korában szinte minden hölgy tudott varrni, és valljuk be, ez egy valóban hasznos kézműves tudás.

Ruhák, lakástextilek, dísz- és ajándéktárgyak is készülhetnek ezzel a technikával, és akár nekiláthatsz kézzel vagy géppel is. Ha belevágsz, mindenek előtt keress egy jó rövidárú boltot, és tanuld meg használni rendesen a varrógépet: a nagymamád vagy az anyukád biztosan szívesen segíteni fog.

A legtöbb a szabásmintán múlik a varrásnál, ezért ügyelj rá, hogy ezt mindig körültekintően válaszd ki vagy készítsd el.

Ha a sima mintás anyagokon már túlvagy, választhatsz egyszerűbbeket, egyszínűeket is, és akár kézzel dekorálhatod az ebből készült dolgokat.

(Forrás: kezmuvesseg.hu | bien.hu)